THE PAC2017 Permanente educatie Down Under

THE PAC2017 Permanente educatie Down Under

Afgelopen week bezocht ik het jaarlijkse Panalitix Accountants Network (PAC) congres. Het was de de vierde maal dat ik de moeite nam om 16.000 km te vliegen naar de andere kant van de wereld. Aanvankelijk was het de bedoeling dat het evenement op Hamilton Island zou worden gehouden. Maar tyfoon Debbie gooide roet in het eten. Het hele eiland was verwoest. De organisatie Panalitix wist in 10 dagen een nieuwe inspirerende locatie te vinden aan de Sunshine Coast. “The show must go on ” omdat het de 10e conferentie is. Daarom had het de “best of the best” sprekers uitgenodigd van de afgelopen jaren. Anders dan in Nederland waren de sprekers niet allemaal accountants. Ook enn aantal succesvolle accountantskantoren van Panalitix was uitgenodigd om een presentatie te houden en hun ervaringen te delen. Dit alles met slechts een doel: “how to build a great business”.

Het thema van dit jaar was F.O.C.U.S. – Follow One Course Until Successful. Alles draaide om het feit dat iedereen binnen het kantoor een duidelijk focus heef op de doelstellingen en missie van de onderneming. En dat is niet het beste kantoor van allemaal te zijn. “It’s more important to be different than it is to be the best”. met andere woorden hoe kunt u zich onderscheiden? Daarvoor werden diverse voorbeelden getoond van (Panalitix) kantoren. Wanneer u gefocust bent op uw ultieme doel met duidelijk gestelde targets dan leert de praktijk dat u die ook gaat halen. En het mooie is als de prestaties van uw kantoor verbeteren dan trekt dat ook succesvolle clienten aan. Het is een magneet.

Een greep uit de 25 opvallende sprekers: Dandapani, is een Hindu priester! Hij leeft volgens een 2.200 oude traditie. Hij is een personal coach en spreker voor ondernemers. Hij gaf een onvergetelijke presentatie over zelfontwikkeling en concentratie oefening. Een andere opvallende spreker was Natalie Cook. Zij won 5 gouden medailles met beachvolleybal voor Australië. Zij vertelde over haar voorbereiding en opofferingen. Jack Daly de sales goeroe uit Amerika gaf weer een krachtige presentatie. Deze man is een mix van Gordon Ramsey en Rambo. De man is zo energiek dat hij op zijn 68e de ironman volbracht en dat tientallen marathon gelopen heeft. Let wel hij is 68!

En last but bot not least gaf mijn coach en goede vriend Rob Nixon CEO van Panalitix een presentatie over hoe het perfecte accountantskantoor eruit Ziet. Zijn visie en ervaring heeft hij “samengevat” in een nieuw boek The Perfect Firm van 300 pagina’s! Iedereen die geïnteresseerd is een exemplaar stuur mij een mail. Ik neem 25 exemplaren mee terug. 

Genoeg inspiratie opgedaan dat de reiskoffer van de proactieve accountant weer gevuld is voor een succesvolle vervolg! De 4 dagen kunnen namelijk onmogelijk worden samengevat in een blog. Staytuned voor nieuwe blogs waar ik alle er ervaringen deel.

Deel dit artikel