Een krankzinnig jaar

Een krankzinnig jaar

Ik wil het nu niet hebben over wat voor krankzinnig Corona jaar 2020 was.
Een nieuw jaar is een geweldig moment voor zelfreflectie; vier de successen van afgelopen jaar, en maak ook een overzicht van wat niet zo goed ging en bedenk wat beter moet dit jaar. Doet u niets dan moet u ook niet verwachten dat er iets verandert.  Doe steeds hetzelfde en verwacht een ander resultaat  is volgens Einstein zijn definitie van krankzinnigheid. Reden temeer om vooral te veranderen want u bent niet gek.

Maar wat gaat u dit jaar anders doen?  Hier zijn 3 belangrijke uitgangspunten:

1.  Werk om te leven en leef niet om te werken.

Dat betekent dat u weer moet houden van uw werk en beroep. Vergeet niet dat  u een groot deel op werk bent. Gemiddeld persoon werkt nu 2.000 uur per jaar. Hervind de passie wat u leuk vindt te doen. Onderneem actie om dit realiseren. Verander uw werk of delegeer de taken zodat het uw werkt verlicht. 

2.  Vergeet niet dat de onderneming er is om u te dienen; niet andersom .

U bent geen slaaf van uw bedrijf of klanten. U bent degene die beslist hoe het bedrijf draait.  Neem daarom het heft in handen, en pak de verantwoordelijkheid om de controle te herwinnen.  Stap uit uw slachtoffer rol en wees een leider. 

3.  Maak een plan  – als u niets van plan bent,  plant u mislukking.

Er zijn natuurlijk uitzonderingen maar het is wel een logisch vervolg op de eerste twee uitgangspunten. Uw jaarplan moet voorzien wat uw onderneming u persoonlijk (werktijden) en financieel brengt (uw inkomen), waarom uw onderneming bestaat (uw doel) en wat uw belangrijkste doelen voor het komende jaar zijn.

Nu u de tijd hebt genomen om dit te lezen, vraag ik u hoe gaat u dit realiseren?  Waarom niet een onafhankelijk persoonlijk inschakelen die u hierbij helpt. Hij die verstand heeft van financieen en die u vertrouwt. Een rol die bij uw acccountant past. Hij kan samen met u een financieel plan opstellen. Hij kan de uitkomsten meten en presenteren. Dat zal u motiveren om door te gaan. U staat er dus niet alleen voor.

Uw accountant helpt u uw succes te realiseren zodat u uw gewenste leven kan realiseren.

Deel dit artikel