5 boeken ter lering en vermaak voor accountants

5 boeken ter lering en vermaak voor accountants

Ik ben van mening dat accountants niet genoeg lezen. Ik lees een boek per maand en zelfs dat vind ik te weinig. Ik heb honger naar kennis en zoek boeken over accountancy of die ter inspiratie kunnen dienen. Op kantoor “deel” ik die boeken en we bespreken en recenseren ze. De beste elementen halen we eruit en passen we toe in onze praktijk. Ik kan het u aanbevelen.
Gefeliciteerd als u al veel leest, ga daar vooral mee door. Maar als u nog niet zo gevorderd bent dan hoeft u niet direct mijn voorbeeld van 12 boeken per jaar te lezen over te nemen. Ik zal u helpen. Ik heb 5 boeken geselecteerd waar u als accountant wat aan hebt. Wees niet bang dat zijn geen boeken over vaktechniek. Deze inspireren u over hoe een succesvol kantoor te worden of te blijven;

Accounting practices don’t add up – Rob NixonHeldere uitleg hoe het verdienmodel te veranderen van uurtje factuurtje naar value based pricing. Alles gebaseerd op de groei formule met als fundamenten; capaciteit, cashflow en toegevoegde waarde.

Accountants the nutarel trusted advisors – Colin DunnUitleg hoe de huidige diensten van een accountant,die als noodzakelijke kwaad worden ervaren, kunnen worden omgezet in een gewaardeerde adviseur als vertrouwensman van het maatschappelijk verkeer.

The E-myth Account – Michael E. GerbenDit boek houdt de ZZP annex MKB accountant een spiegel voor waar het mis gaat met diens werkdruk.

De Rockefeller-strategie- Verne HarnishGroei realiseren gaat niet zonder plan. Aan de hand van ‘one page’ plan worden doelstellingen duidelijk meetbaar en realiseerbaar.

Value-Based Fees How to Charge-And Get-What You’re Worth – Alan WeissUitgebreide uitleg hoe value based pricing toe te passen als adviseur. Schrijver heeft een uitgesproken (commerciële) mening over bedrijfsvoering en is daarom lichtend voorbeeld.

Nog een boek zult u denken? De titel spreekt over slechts 5 boeken. Kunt u als accountant niet tellen? Maar het volgende boek boekt komt komende maand uit en mag u niet missen. U kun die nu al bestellen. Dus als u de smaak te pakken bestel deze alvast. 

Deel dit artikel